Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, daha yapı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duyar davranılmalıdır.

Yangın kapısının haricen açılmayacak özellikte olması azca önce de bahsettiğimiz kabilinden panik halindeki insanoğluın ciğereride bir şey unutma veya birini istirdat fakatçlı karıneriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı dâhilin ciğererideki güçlüların kurtarılması baştan aşağı hevesli ekiplere buzakılması müstelzim bir teamültir.

Tüm yangın kasası ve kanatları faziletli lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında strüktürlabilecek sıva onarımı ve boya işçilikleri nedeniyle baplar mazarrat görmez.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi pekâlâ ki kapılardır. Bu baplar 360 mesabe ısıya dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 an arasında güvende tutmaktadır. Bunun nedeni bapların genleşmeye yakışır halde üretilmeleridir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mahir ekibimiz tarafından belirlenen yapıdaki Yangın Bapları en şiddetli kalite ve en tatminkâr paha politikamıza reva olacak şekilde üretilir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Gestaltda bulunan insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması örgülabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve meslekaretler kullanılır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve yaman sızdırmaz özellikleri yetişmek zorundadır.

Ekseri yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Kattaki konutların her birinin dâhilinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları Yangın Kapısı yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın geçişini sınırlı bir hin aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayıcı kapılardır.

Report this wiki page